donderdag 7 juli 2016

a day off with me
Alles is mooi. Lichtjes om haar heen. Twinkelende sterren. Donswolken die zacht om haar heen golven. Haar ogen gaan langzaam open. Knipperen. Het warme licht van de zon speelt over haar gezicht. Langzaam komt ze overeind. Ze duwt haar donzige deken aan de kant. Haar mondhoeken krullen omhoog. Vandaag is mooi.


Misschien heb jij ook al vakantie. Vrij van school en zonder werk. Vrienden om je heen die wel werken, die op vakantie gaan of geen tijd hebben voor jou. What to do?
Ik neem je mee op mijn vrije dag...


"Geen wekkers maar fluitende vogels maken me wakker. Verder hoor ik niks. De beste tijd om op te staan. Alleen. Na een grote kop lente-thee (waar echte bloemen in zitten!!) en een bak yoghurt met fruit ben ik er klaar voor. Het wordt een mooie dag!"

Je dag rustig en alleen beginnen is een aanrader. Voor de één is dat hardlopen of yoga, voor de ander is dat uit het raam staren. Voor mij is dat tekenen tijdens mijn ontbijt.


"Ik voer mijn vissen en maak hun kom schoon. In mijn gedachten zie ik hartjesbubbels. Mijn vissen zijn blij. Ik ook. Vissen fascineren mij. Fascinerend genoeg om ze te tekenen. Inclusief de bubbels. De eerste strepen komen op het papier. Mijn blik glijd van de vis naar het papier en weer terug. Waarnemen en observeren. Het maakt me wakker"

Tekenen is zonder tijd. Voor je het weet is er een uur voorbij. Na het tekenen schuif ik achter de computer om een blogpost te schrijven, foto's te bewerken en mijn tekeningen te scannen. Blogs lezen van anderen is ook een aanrader. Soms inspireren ze je. Soms maken ze je aan het lachen. Soms brengen ze je aan het denken."Na het eten laat ik de hond uit. Daarna is het tijd voor mijn fototoestel. Omdat de zon schijnt stap ik op de fiets. De natuur in. Ik schiet foto's, voel de zon en ruik de bloemen. Ik speel met licht en schaduw en leer mijn camera weer iets beter kennen. Leer de natuur beter kennen."" 's middags geniet ik van een stukje wortelcake. Maak ik lelijke selfies met mijn zusje, en luister naar de wilde verhalen over school. Dan pak ik mijn camera weer op. Mijn zusje is blij en dat maakt mijn camera blij."

"Vandaag was mooi"Wat doe jij op jouw vrije dag?


12 opmerkingen:

 1. Die tekening op de fiets vind ik echt fantastisch en op mijn vrije dag blog ik, maak ik foto´s en doe ik vooral lekker chill aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke afbeeldingen! Meestal lig ik op een vrije dag helemaal niets te doen, waar ik later dan spijt van krijg. Ik heb altijd heel erg veel te doen op momenten dat ik gene tijd heb, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel! Ja daar heb ik inderdaad ook wel eens last van haha

   Verwijderen
 3. Weer zulke prachtige illustraties! Jouw manier van blogjes schrijven spreekt me echt heel erg aan, niet zo doorsnee en lekker verfrissend. En oeh, die wortelcake ziet er heerlijk uit! Op vrije dagen lees/schrijf ik heel veel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel!:) Ja de cake smaakte ook prima, alhoewel zo'n grote punt eigenlijk al teveel was haha
   Ah klinkt als een lekker relaxte dag!

   Verwijderen
 4. Wat een gave tekeningen zeg, je hebt zoveel talent!<3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. echt heel erg tof zo'n artikel!
  je tekent mooi.
  ik ben toevallig vandaag vrij,
  ik spendeer mijn dag met het lezen van blogs. en series kijken op netflix.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. thanks!:D oeh heel verslavend allebei! Hoop dat je genoten hebt!

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen

You just made my day!