dinsdag 12 juli 2016

Holiday: What kind of person are you?


Afgetrapte gympen, fashionable schoenen of blootvoets. Een schetsboek, een tijdschrift of een mobiel. Allemaal vakantie en toch allemaal zo anders. Wie ben jij deze zomer?


Person 1


Ze vult haar flesje met water. Nog een laatste blik in haar tas. Boek? Check. Schetsboek? Check. Zonnebril? O wacht die staat op haar hoofd. Ze gespt haar rugzak dicht, trekt haar schoenen aan en loopt de zon tegemoet. 

Een veld vol bloemen. Ze snuift de zoete geur in. Blij en vrij. Haar schoenen gaan uit en ze rent door het veld. De wind speelt met haar haren terwijl ze een lied met de vogels fluit. Dan strijkt ze neer als een vogel, haar jurk zwiert achter haar aan. Na een paar teugen water kan de pret beginnen. Letters vormen woorden, woorden vormen zinnen. Een meisje tussen de bloemen. kauwend op haar pen, starend naar de wolken. Een dromer.Person 2


Gehaast pakt ze haar tas in. Mobiel? Check. Zonnebril? Check. Pinpas? Check. Ze trekt haar gympen aan en loopt richting de trein.

Ingesloten tussen rijen winkels loopt ze door de straten. Koffie in de hand. Winkel in, winkel uit. Geluiden dringen haar oren binnen. Lachende mensen, bellende mensen en gehaaste mensen. Ze draait de volumeknop omhoog. Opgesloten in haar eigen wereld vervolgt ze haar weg.

 Person 3


Haar koffer staat 's ochtends vroeg al klaar. Ze trekt haar zwemkleding aan, laat de maxijurk over haar hoofd glijden en smeert zich flink in met zonnenbrandcreme. Ready to go.

Het zoute water prikt in haar ogen, zand kringelt zich tussen haar tenen door. Na een pijnlijke blootvoetse tocht over de schelpen laat ze zich neerploffen op haar kleed. Hoed op, tijdschrift erbij en ze is klaar om te bakken.


Person 4


Het gerammel van potloden tegen blik klink bij elke stap die ze zet. Ze duwt haar pet nog wat dieper over haar gezicht. Speurend kijkt ze het bos rond. Ze laat zich tegen een grote oude boom zakken en luistert naar de geluiden om haar heen. Smachtend naar een kleuriger bos sluit ze haar ogen. Dan klapt ze haar schetsboek open en zet ze de eerste lijnen. Het bos is misschien alleen maar groen, háár bos niet.  Wie ben jij deze vakantie?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

You just made my day!