zaterdag 4 februari 2017

What I use to create art


Mijn verzameling tekenspullen wordt steeds uitgebreider. Minstens één keer per maand loop ik wel weer tegen een nieuw setje fineliners aan of zie ik potloden waarvan ik nog niet zo lang geleden een review gelezen had. Graag wil ik mijn favorieten met jullie delen...

1. (Touch Five) Markers

Sinds ik mijn eerste markers kreeg ging er een wereld voor me open. De eerste markers die ik kreeg waren Spectrum Noir Markers. Een prima aanbeveling maar zelf vind ik de Touch Five Markers mooier opdrogen. En ze zijn nog goedkoper ook!

De markers gebruik ik vooral om de 'eerste laag' kleur te geven. Alle vlakken kleur ik ermee in. De details echter teken/kleur ik liever met kleurpotloden. 
2. Fineliners

Ooit was er een tijd dat ik echt alleen maar met grijs potlood tekende en dan inkleurde. Maar met fineliners kun je ook geweldig mooie tekeningen maken. Of je het nu ga inkleuren of niet. En fineliners zijn niet alleen handig om mee te tekenen, ook kun je er mooie letters mee maken.
Van tevoren teken ik met een (vul)potlood en trek ik het over met een zwarte fineliner. Dan even met de gum erover heen en tadaah alles staat zwart op wit! Ik gebruik de fineliners van hema het meest ( een heel pakje gaat altijd mee naar school).
Ook kocht ik fineliners via Aliexpress. Deze fineliners hebben elk een ander formaat punt wat handig is als je heel klein teken of juist heel groot.
3. Kleurpotloden

Zonder kleurpotloden zou ik tekenen al gauw opgeven. Ja ik teken ook wel eens zwart-wit maar het liefst geef ik toch wat kleur. Hoe realistischer hoe beter. Ik gebruik al jaren Bruynzeel kleurpotloden en ze blijven nog steeds één van mijn favorieten. Ik heb een groot blik waar ongeveer alle kleuren inzitten die er zijn. Naast de bruynzeel potloden heb ik ook Coloursoft Pencils van Derwent. Deze hebben een erg zachte punt waardoor je ze mooi kan uitvegen en blenden. Ze zijn wel wat duurder maar het zeker wel waard. Afgelopen maand kocht ik ook een paar potloden van  Faber Castell.Ik kocht 5 pastelpotloden in de huidskleuren. Ze zijn best duur dus kocht ik de kleuren die ik het meest gebruik om ze te testen. En ik moet zeggen: Ze  zijn echt supergoed! Als je graag portretten teken zijn ze echt een aanrader!
4. Grijze (grafiet) potloden

Zoals ik al zei tekende ik vroeger echt alleen maar zwart-wit portretten. En al noem je het zwart/wit, je tekent het met grijs potlood. wat een logica toch weer... Ik gebruik deze 4B potloden van Bruyneel het meeste. Officieel ook nog een 6B potlood maar helaas ben ik die kwijtgeraakt. Voor kleine details gebruik ik ook een vulpotlood ( van de hema). Deze staat op de foto bij de fineliners.
Bij portretten is contrast heel belangrijk. Dit maak je door donker en licht. De gekleurde vlakken veeg ik uit met wattenstokjes echt de uitvinding van de eeuw!! Scheelt weer glimmende grijze vingers! Wat heel handig is van deze grafietpotloden is dat ze makkelijk uit te gummen zijn. Makkelijk voor foutjes maar vooral om de highlights te maken.5. Brush Pen

Hier ga ik verder niet teveel over zeggen want ik ga hier binnenkort nog een uitgebreide post over schrijven! Één ding kan ik je wel verklappen: Ik ben er heel blij mee! duh, waarom zou ik er anders een post over gaan schrijven!?

Wat hoort er volgens jouw nog in dit rijtje?
Let me know!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

You just made my day!