donderdag 9 maart 2017

Get up, Fail and LearnOveral zie je cheesy quotes met 'start living'', 'enjoy the little things, ' chase your dreams' enzovoort. Maar wat doe we er eigenlijk mee? Want het staat er zo simpel. Blijkbaar is de drempel tussen het lezen en het doen veel te hoog. Of niet!?


Tegenwoordig lijkt iedereen lui te zijn. Met dank aan Netflix, Youtube, Instagram en allerlei andere apps. Het enigste wat je nodig hebt is een schermpje en jezelf. Je kunt lui op de bank zitten en je tijd verdoen. Voor jou staat de tijd misschien even stil, maar de wereld om je heen blijft toch echt doordraaien en veranderen. Dit wordt helaas ook veel als excuus gebruikt: De tijden veranderen nu eenmaal. Ja inderdaad. En die tijden veranderen ook de mensen. Ja ook waar. Maar hoe moeilijk is het om jezelf te veranderen? Want dat de tijden veranderen is zo slecht nog niet! Zolang je er maar goed gebruik van maak!

- Het rode knopje bovenin je scherm aanklikken doe je in nog geen hele seconde
- Wil jij mooie fotograaf worden of ontdekt worden als illustrator? Wat je ook wil delen: deel het! Daar zijn apps zoals instagram voor gemaakt!
- Stap over die drempel: Je droom komt heus niet zomaar uit!

Mijn favoriet: "Laziness fuels more laziness. Activity fuels more activity"
 Elke dag kun je beginnen! Wat houdt je nog tegen? Bang om te falen? Denk je echt dat mensen die alles voor elkaar lijken te hebben nooit fouten hebben gemaakt? Je bent mens, en mensen maken nu eenmaal fouten.En het mooie eraan is dat je er wat van kan leren. 

Zo schilderde ik bijvoorbeeld een portret en wilde een 3D effect. Dus zat ik de hele zondagmiddag ogen en een neus te kleien op het schildersdoek. Het waas gelukt, ik was blij. Tot er een paar uur later een scheur kwam in het gezicht. De klei was veel te zwaar en bleef dus niet meer aan het doek zitten. I failed. Nu had ik in een hoekje kunnen gaan zitten. Ik had het schilderij weg kunnen gooien. Maar ik ben geen quitter. En jij ook niet! Ik zag een nieuwe kans. Klei is te zwaar maar ik zou het op hout kunnen doen. Of voortaan papier maché gebruiken. 


Oh en ik kwam er ook achter dat ik een terrible plantenverzorger ben. Arme tulpen. En nee ik ga dat niet nog een keer proberen. Maar ik heb er wel een lesje uitgetrokken en houdt het voortaan bij m'n cactussen.

Wat houd jou nog tegen?
En wat is jouw faalmoment waar je eigenlijk best wel dankbaar voor bent?
Let me know!

3 opmerkingen:

  1. Zelfs met scheuren erin vind ik het schilderij wel iets hebben! En het klopt, soms moet je gewoon iets doen zonder alle mogelijke negatieve omstandigheden erbij te denken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat portret is vet mooi! De scheur erin maakt het juist origineel. Hele mooie post <3

    BeantwoordenVerwijderen

You just made my day!